Polityka prywatności

Polityka prywatności

Właściciel i administrator danych

ServerLIFT Corporation
17453 N 25th Ave
Phoenix, AZ 85023

Kontaktowy adres e-mail właściciela: [email protected]

Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja: 4 sierpnia 2020 r

Niniejsza Polityka prywatności opisuje nasze zasady i procedury dotyczące gromadzenia, wykorzystywania i ujawniania Twoich informacji podczas korzystania z Usługi oraz informuje Cię o Twoich prawach do prywatności i o tym, jak prawo Cię chroni.

Używamy Twoich danych osobowych w celu świadczenia i ulepszania Usługi. Korzystając z Usługi, zgadzasz się na zbieranie i wykorzystywanie informacji zgodnie z niniejszą Polityką prywatności.

Interpretacja i definicje

Interpretacja

Słowa, których pierwsza litera jest pisana wielką literą, mają znaczenie określone w następujących warunkach. Poniższe definicje mają to samo znaczenie niezależnie od tego, czy występują w liczbie pojedynczej czy mnogiej.

Definicje

Na potrzeby niniejszej Polityki prywatności:

Konto oznacza unikalne konto utworzone dla Ciebie w celu uzyskania dostępu do naszej Usługi lub części naszej Usługi.

Biznes, dla celów CCPA (California Consumer Privacy Act), odnosi się do Spółki jako podmiotu prawnego, który gromadzi dane osobowe Konsumentów oraz określa cele i sposoby przetwarzania danych osobowych Konsumentów lub w imieniu którego takie informacje są gromadzone i to samodzielnie lub wspólnie z innymi osobami określa cele i sposoby przetwarzania danych osobowych konsumentów, którzy prowadzą interesy w stanie Kalifornia.

Firma (w niniejszej Umowie określane jako „Firma”, „My”, „Nas” lub „Nasz”) oznacza Serverlift, 17453 N 25th Ave, Phoenix, AZ 85023.

Dla celów RODO Administratorem danych jest Spółka.

Konsument, dla celów CCPA (California Consumer Privacy Act) oznacza osobę fizyczną będącą mieszkańcem Kalifornii. Rezydent, zgodnie z definicją w prawie, obejmuje (1) każdą osobę fizyczną przebywającą w USA w celach innych niż tymczasowe lub przejściowe oraz (2) każdą osobę fizyczną zamieszkałą w USA, która przebywa tymczasowo lub cel przejściowy.

Ciasteczka to małe pliki, które są umieszczane na Twoim komputerze, urządzeniu mobilnym lub innym urządzeniu przez witrynę internetową, zawierające szczegóły Twojej historii przeglądania tej witryny wśród wielu jej zastosowań.

Kraj dotyczy: Arizona, Stany Zjednoczone

Administrator danychna potrzeby RODO (RODO) oznacza Spółkę jako osobę prawną, która samodzielnie lub wspólnie z innymi ustala cele i sposoby przetwarzania Danych Osobowych.

Urządzenie oznacza każde urządzenie, które może uzyskać dostęp do Usługi, takie jak komputer, telefon komórkowy lub tablet cyfrowy.

Nie śledzić (DNT) to koncepcja promowana przez amerykańskie organy regulacyjne, w szczególności przez amerykańską Federalną Komisję Handlu (FTC), aby przemysł internetowy opracował i wdrożył mechanizm umożliwiający użytkownikom internetu kontrolowanie śledzenia ich działań online na stronach internetowych .

Dane osobiste to wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby.

Dla celów RODO Dane osobowe oznaczają wszelkie informacje dotyczące Ciebie, takie jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy lub jeden lub więcej czynników specyficznych dla fizycznego, fizjologicznego, genetycznego, psychicznego, ekonomicznego, kulturowego lub społecznego tożsamość.

Dla celów CCPA dane osobowe oznaczają wszelkie informacje, które identyfikują, odnoszą się, opisują lub mogą być powiązane lub mogą być w uzasadniony sposób powiązane, bezpośrednio lub pośrednio, z Tobą.

Sprzedażdla celów CCPA (California Consumer Privacy Act) oznacza sprzedaż, wypożyczanie, udostępnianie, ujawnianie, rozpowszechnianie, udostępnianie, przekazywanie lub inne komunikowanie ustne, pisemne, elektroniczne lub w inny sposób, danych osobowych Konsumenta innej firmy lub strony trzeciej za wynagrodzenie pieniężne lub inne wartościowe wynagrodzenie.

Usługa odnosi się do Serwisu.

Dostawca usługi oznacza każdą osobę fizyczną lub prawną, która przetwarza dane w imieniu Spółki. Odnosi się do firm zewnętrznych lub osób zatrudnionych przez Firmę w celu ułatwienia Usługi, świadczenia Usługi w imieniu Spółki, świadczenia usług związanych z Usługą lub pomocy Spółce w analizowaniu sposobu korzystania z Usługi. Dla celów RODO dostawcy usług są traktowani jako podmioty przetwarzające dane.

Usługa mediów społecznościowych innej firmy odnosi się do dowolnej witryny internetowej lub dowolnego serwisu społecznościowego, za pośrednictwem którego Użytkownik może się zalogować lub utworzyć konto w celu korzystania z Usługi.

Dane o użytkowaniu odnosi się do danych zbieranych automatycznie, generowanych przez korzystanie z Usługi lub z samej infrastruktury Usługi (na przykład czas trwania wizyty na stronie).

Stronie internetowej odnosi się do Serverlift, dostępnego z https://serverlift.com/

ty oznacza osobę uzyskującą dostęp do Usługi lub korzystającą z niej, firmę lub inny podmiot prawny, w imieniu którego dana osoba uzyskuje dostęp do Usługi lub korzysta z niej, stosownie do przypadku.

Zgodnie z RODO (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych) możesz być określany jako osoba, której dane dotyczą lub jako użytkownik, tak jak osoba fizyczna korzystająca z usługi.

Gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych

Rodzaje gromadzonych danych

Dane osobiste

Korzystając z naszej Usługi, możemy poprosić Cię o podanie nam pewnych danych osobowych, które można wykorzystać do skontaktowania się z Tobą lub zidentyfikowania Cię. Informacje umożliwiające identyfikację osoby mogą obejmować, ale nie są ograniczone do:

Adres e-mail

Imię i nazwisko

Numer telefonu

Informacje o koncie bankowym w celu zapłaty za produkty i / lub usługi w ramach Usługi

Dane o użytkowaniu

Kiedy płacisz za produkt i / lub usługę przelewem bankowym, możemy poprosić Cię o podanie informacji w celu ułatwienia tej transakcji i zweryfikowania Twojej tożsamości. Takie informacje mogą obejmować między innymi:

  • Data urodzenia
  • Paszport lub dowód osobisty
  • Wyciąg z karty bankowej
  • Inne informacje łączące Cię z adresem

Dane o użytkowaniu

Dane dotyczące użytkowania są zbierane automatycznie podczas korzystania z Usługi.

Dane dotyczące użytkowania mogą obejmować takie informacje, jak adres IP Twojego urządzenia (np. Adres IP), typ przeglądarki, wersja przeglądarki, strony naszego Serwisu, które odwiedzasz, czas i data Twojej wizyty, czas spędzony na tych stronach, unikalne urządzenie identyfikatory i inne dane diagnostyczne.

Kiedy uzyskujesz dostęp do Usługi za pomocą urządzenia mobilnego lub za pośrednictwem urządzenia mobilnego, możemy automatycznie zbierać pewne informacje, w tym między innymi rodzaj używanego urządzenia mobilnego, unikalny identyfikator urządzenia mobilnego, adres IP urządzenia mobilnego, numer telefonu system operacyjny, rodzaj używanej mobilnej przeglądarki internetowej, unikalne identyfikatory urządzeń i inne dane diagnostyczne.

Możemy również zbierać informacje, które Twoja przeglądarka wysyła za każdym razem, gdy odwiedzasz naszą Usługę lub gdy uzyskujesz dostęp do Usługi za pomocą urządzenia mobilnego.

Technologie śledzenia i pliki cookie

Używamy plików cookie i podobnych technologii śledzenia do śledzenia aktywności w naszym serwisie i przechowywania określonych informacji. Wykorzystywane technologie śledzenia to sygnały nawigacyjne, znaczniki i skrypty do zbierania i śledzenia informacji oraz do ulepszania i analizowania naszej Usługi.

Możesz poinstruować swoją przeglądarkę, aby odrzucała wszystkie pliki cookie lub wskazywała, kiedy plik cookie jest wysyłany. Jeśli jednak nie zaakceptujesz plików cookie, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych części naszej Usługi.

Pliki cookie mogą być plikami „trwałymi” lub „sesyjnymi”. Trwałe pliki cookie pozostają na Twoim komputerze osobistym lub urządzeniu mobilnym po przejściu do trybu offline, natomiast sesyjne pliki cookie są usuwane, gdy tylko zamkniesz przeglądarkę internetową. Dowiedz się więcej o plikach cookie: Wszystko o plikach cookie.

Używamy zarówno sesyjnych, jak i trwałych plików cookie do celów określonych poniżej:

Niezbędne / niezbędne pliki cookie

Typ: sesyjne pliki cookie

Administrowany przez: Us

Cel: Te pliki cookie są niezbędne do świadczenia usług dostępnych za pośrednictwem Witryny i umożliwienia korzystania z niektórych jej funkcji. Pomagają w uwierzytelnianiu użytkowników i zapobieganiu nieuczciwemu wykorzystaniu kont użytkowników. Bez tych plików cookie usługi, o które prosiłeś, nie mogą być świadczone, a my używamy tych plików cookie tylko do świadczenia tych usług.

Polityka plików cookie / Powiadomienie o akceptacji plików cookie

Typ: trwałe pliki cookie

Administrowany przez: Us

Cel: Te pliki cookie identyfikują, czy użytkownicy zaakceptowali użycie plików cookie w Witrynie.

Funkcjonalne pliki cookie

Typ: trwałe pliki cookie

Administrowany przez: Us

Cel: Te pliki cookie pozwalają nam zapamiętać wybory dokonywane podczas korzystania z Witryny, takie jak zapamiętanie danych logowania lub preferencji językowych. Celem tych plików cookie jest zapewnienie bardziej osobistego doświadczenia i uniknięcie konieczności ponownego wprowadzania preferencji za każdym razem, gdy korzystasz z Witryny.

Śledzące i wydajnościowe pliki cookie

Typ: trwałe pliki cookie

Administrowane przez: Strony trzecie

Cel: Te pliki cookie służą do śledzenia informacji o ruchu w Witrynie i sposobie korzystania z Witryny przez użytkowników. Informacje zebrane za pośrednictwem tych plików cookie mogą bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować użytkownika jako indywidualnego gościa. Dzieje się tak, ponieważ zebrane informacje są zwykle powiązane z pseudonimowym identyfikatorem powiązanym z urządzeniem, z którego korzystasz, aby uzyskać dostęp do Witryny. Możemy również używać tych plików cookie do testowania nowych stron, funkcji lub nowych funkcji Witryny, aby zobaczyć, jak reagują na nie nasi użytkownicy.

Aby uzyskać więcej informacji na temat używanych przez nas plików cookie i Twoich wyborów dotyczących plików cookie, odwiedź naszą Politykę plików cookie lub sekcję dotyczącą plików cookie w naszej Polityce prywatności.

Wykorzystywanie danych osobowych

Firma może wykorzystywać Dane Osobowe do następujących celów:

  • Aby świadczyć i utrzymywać naszą usługę, w tym w celu monitorowania korzystania z naszej Usługi.
  • Aby zarządzać swoim kontem: do zarządzania Twoją rejestracją jako użytkownika Usługi. Podane przez Ciebie dane osobowe mogą dać Ci dostęp do różnych funkcjonalności Usługi, które są dostępne dla Ciebie jako zarejestrowanego użytkownika.
  • W celu wykonania umowy: opracowanie, zgodność i zawarcie umowy zakupu produktów, towarów lub usług, które kupiłeś lub jakiejkolwiek innej umowy z nami za pośrednictwem Usługi.
  • Skontaktować się z Tobą: Aby skontaktować się z Tobą za pośrednictwem poczty elektronicznej, połączeń telefonicznych, SMS-ów lub innych równoważnych form komunikacji elektronicznej, takich jak powiadomienia push aplikacji mobilnej dotyczące aktualizacji lub komunikacji informacyjnej związanej z funkcjami, produktami lub zakontraktowanymi usługami, w tym aktualizacjami zabezpieczeń, gdy jest to konieczne lub uzasadnione do ich realizacji.
  • Aby Ci zapewnić z aktualnościami, ofertami specjalnymi i ogólnymi informacjami o innych towarach, usługach i wydarzeniach, które oferujemy, które są podobne do tych, które już kupiłeś lub o które pytałeś, chyba że zdecydowałeś się nie otrzymywać takich informacji.
  • Aby zarządzać Twoimi prośbami: Aby uczestniczyć i zarządzać Twoimi żądaniami do nas.

Możemy udostępniać Twoje dane osobowe w następujących sytuacjach:

  • Z dostawcami usług: Możemy udostępniać Twoje dane osobowe Usługodawcom w celu monitorowania i analizowania korzystania z naszej Usługi, przetwarzania płatności, kontaktowania się z Tobą.
  • W przypadku przelewów biznesowych: Możemy udostępniać lub przekazywać Twoje dane osobowe w związku z lub w trakcie negocjacji jakiejkolwiek fuzji, sprzedaży aktywów Spółki, finansowania lub przejęcia całości lub części naszej działalności innej firmie.
  • Z podmiotami stowarzyszonymi: Możemy udostępniać Twoje dane naszym podmiotom stowarzyszonym, w takim przypadku będziemy wymagać od tych podmiotów stowarzyszonych przestrzegania niniejszej Polityki prywatności. Jednostki stowarzyszone obejmują naszą spółkę macierzystą i wszelkie inne spółki zależne, partnerów joint venture lub inne firmy, które kontrolujemy lub które są pod wspólną kontrolą z nami.
  • Z partnerami biznesowymi: Możemy udostępniać Twoje dane naszym partnerom biznesowym, aby oferować Ci określone produkty, usługi lub promocje.
  • Z innymi użytkownikami: kiedy udostępniasz dane osobowe lub w inny sposób wchodzisz w interakcje w miejscach publicznych z innymi użytkownikami, takie informacje mogą być przeglądane przez wszystkich użytkowników i mogą być publicznie rozpowszechniane na zewnątrz. Jeśli wchodzisz w interakcję z innymi użytkownikami lub rejestrujesz się za pośrednictwem zewnętrznego serwisu mediów społecznościowych, Twoje kontakty w zewnętrznym serwisie społecznościowym mogą zobaczyć Twoje imię i nazwisko, profil, zdjęcia i opis Twojej aktywności. Podobnie inni użytkownicy będą mogli przeglądać opisy Twojej aktywności, komunikować się z Tobą i przeglądać Twój profil.

Przechowywanie Twoich danych osobowych

Firma będzie przechowywać Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do celów określonych w niniejszej Polityce prywatności. Będziemy przechowywać i wykorzystywać Twoje dane osobowe w zakresie niezbędnym do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych (na przykład, jeśli jesteśmy zobowiązani do zachowania Twoich danych w celu przestrzegania obowiązujących przepisów), rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów prawnych i zasad.

Firma zachowa również Dane użytkowania do celów analizy wewnętrznej. Dane dotyczące użytkowania są zazwyczaj przechowywane przez krótszy okres czasu, z wyjątkiem sytuacji, gdy dane te są wykorzystywane do wzmocnienia bezpieczeństwa lub poprawy funkcjonalności Naszej Usługi lub jesteśmy prawnie zobowiązani do przechowywania tych danych przez dłuższy czas.

Przekazywanie Twoich danych osobowych

Twoje dane, w tym Dane Osobowe, są przetwarzane w biurach operacyjnych Spółki oraz w każdym innym miejscu, w którym znajdują się strony zaangażowane w przetwarzanie. Oznacza to, że informacje te mogą być przekazywane i przechowywane na komputerach znajdujących się poza Twoim stanem, prowincją, krajem lub inną jurysdykcją rządową, w której przepisy dotyczące ochrony danych mogą różnić się od przepisów obowiązujących w Twojej jurysdykcji.

Twoja zgoda na niniejszą Politykę prywatności, a następnie przesłanie przez Ciebie takich informacji oznacza Twoją zgodę na to przeniesienie.

Firma podejmie wszelkie uzasadnione kroki, aby zapewnić, że Twoje dane są traktowane w bezpieczny sposób i zgodnie z niniejszą Polityką prywatności, a żadne przekazywanie Twoich danych osobowych do organizacji lub kraju nie będzie miało miejsca, chyba że istnieją odpowiednie kontrole, w tym bezpieczeństwo Twoje dane i inne dane osobowe.

Ujawnienie Twoich danych osobowych

Transakcje biznesowe

Jeśli Firma jest zaangażowana w fuzję, przejęcie lub sprzedaż aktywów, Twoje Dane Osobowe mogą zostać przekazane. Powiadomimy Cię, zanim Twoje dane osobowe zostaną przekazane i zaczną podlegać innej Polityce prywatności.

Egzekwowanie prawa

W pewnych okolicznościach Spółka może być zobowiązana do ujawnienia Twoich Danych Osobowych, jeśli jest to wymagane przez prawo lub w odpowiedzi na ważne żądania władz publicznych (np. Sądu lub agencji rządowej).

Inne wymagania prawne

Firma może ujawnić Twoje Dane Osobowe w dobrej wierze, że takie działanie jest konieczne, aby:

  • Przestrzegaj zobowiązania prawnego
  • Chronić i bronić praw lub własności Spółki
  • Zapobiegaj lub badaj możliwe wykroczenia w związku z Usługą
  • Chroń bezpieczeństwo osobiste Użytkowników Serwisu lub społeczeństwa
  • Chronić przed odpowiedzialnością prawną

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych jest dla nas ważne, ale pamiętaj, że żadna metoda transmisji przez Internet lub metoda elektronicznego przechowywania danych nie jest bezpieczna w 100%. Chociaż staramy się wykorzystywać komercyjnie akceptowalne sposoby ochrony Twoich danych osobowych, nie możemy zagwarantować ich całkowitego bezpieczeństwa.

Szczegółowe informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych

Dostawcy usług mają dostęp do Twoich danych osobowych wyłącznie w celu wykonywania swoich zadań w naszym imieniu i są zobowiązani nie ujawniać ich ani nie wykorzystywać w żadnym innym celu.

Analityka

Możemy korzystać z usług zewnętrznych dostawców w celu monitorowania i analizowania korzystania z naszej Usługi.

Google Analytics

Google Analytics to usługa analizy sieci oferowana przez Google, która śledzi i raportuje ruch w witrynie. Google wykorzystuje zebrane dane do śledzenia i monitorowania korzystania z naszej Usługi. Te dane są udostępniane innym usługom Google. Google może wykorzystywać zebrane dane do kontekstualizowania i personalizowania reklam własnej sieci reklamowej.

Możesz zrezygnować z udostępniania swojej aktywności w Serwisie Google Analytics, instalując dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics. Dodatek zapobiega udostępnianiu przez Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) informacji o aktywności odwiedzin z Google Analytics.

Więcej informacji na temat zasad ochrony prywatności Google można znaleźć na stronie internetowej Google Privacy & Terms: https://policies.google.com/privacy

Marketing e-mailowy

Możemy wykorzystywać Twoje dane osobowe do kontaktowania się z Tobą za pomocą biuletynów, materiałów marketingowych lub promocyjnych oraz innych informacji, które mogą Cię zainteresować. Możesz zrezygnować z otrzymywania od nas dowolnej lub wszystkich tych wiadomości, postępując zgodnie z linkiem do rezygnacji z subskrypcji lub instrukcjami podanymi w dowolnej wysyłanej przez nas wiadomości e-mail lub kontaktując się z nami.

Możemy korzystać z usług dostawców usług marketingu e-mailowego w celu zarządzania i wysyłania wiadomości e-mail do Ciebie.

Pardot

Ich Polityka prywatności jest dostępna pod adresem https://www.salesforce.com/company/privacy/

Płatności

W ramach Usługi możemy oferować płatne produkty i / lub usługi. W takim przypadku możemy korzystać z usług stron trzecich do przetwarzania płatności (np. Procesorów płatności).

Nie będziemy przechowywać ani gromadzić danych Twojej karty płatniczej. Informacje te są przekazywane bezpośrednio do naszych zewnętrznych podmiotów przetwarzających płatności, których wykorzystanie Twoich danych osobowych podlega ich Polityce prywatności. Te procesory płatności są zgodne ze standardami określonymi przez PCI-DSS, zarządzanymi przez Radę Standardów Bezpieczeństwa PCI, która jest wspólnym wysiłkiem marek takich jak Visa, Mastercard, American Express i Discover. Wymagania PCI-DSS pomagają zapewnić bezpieczne przetwarzanie informacji o płatnościach.

Kiedy korzystasz z naszej usługi, aby zapłacić za produkt i / lub usługę przelewem bankowym, możemy poprosić Cię o podanie informacji w celu ułatwienia tej transakcji i zweryfikowania Twojej tożsamości.

Użycie, wydajność i inne

Możemy korzystać z usług zewnętrznych dostawców usług, aby zapewnić lepszą poprawę naszych usług.

Niewidzialna reCAPTCHA

Używamy niewidocznej usługi captcha o nazwie reCAPTCHA. reCAPTCHA jest obsługiwany przez Google.

Usługa reCAPTCHA może zbierać informacje od Ciebie i z Twojego Urządzenia w celach bezpieczeństwa.

Informacje zbierane przez reCAPTCHA są przechowywane zgodnie z Polityką prywatności Google: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Prywatność RODO

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych zgodnie z RODO

Dane osobowe możemy przetwarzać pod następującymi warunkami:

  • Zgoda: Wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów.
  • Wykonanie umowy: Podanie Danych Osobowych jest niezbędne do wykonania umowy z Tobą i / lub wszelkich zobowiązań przedumownych.
  • Zobowiązania prawne: Przetwarzanie Danych Osobowych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego, któremu podlega Spółka.
  • Istotne interesy: Przetwarzanie Danych Osobowych jest niezbędne w celu ochrony Twoich żywotnych interesów lub innej osoby fizycznej.
  • Interes publiczny: Przetwarzanie Danych Osobowych wiąże się z zadaniem realizowanym w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Spółce.
  • Prawnie uzasadnione interesy: Przetwarzanie Danych Osobowych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów Spółki.

W każdym przypadku Spółka z chęcią pomoże wyjaśnić konkretną podstawę prawną przetwarzania, aw szczególności, czy podanie Danych Osobowych jest wymogiem ustawowym, umownym lub koniecznym do zawarcia umowy.

Twoje prawa wynikające z RODO

Firma zobowiązuje się do poszanowania poufności Twoich danych osobowych i gwarantuje, że możesz wykonywać swoje prawa.

Masz prawo na mocy niniejszej Polityki prywatności oraz przepisów prawa, jeśli przebywasz w UE, do:

  • Poproś o dostęp do swoich danych osobowych. Prawo do dostępu, aktualizacji lub usunięcia informacji, które mamy o Tobie. Gdy tylko jest to możliwe, możesz uzyskać dostęp, zaktualizować lub zażądać usunięcia swoich danych osobowych bezpośrednio w sekcji ustawień konta. Jeśli nie możesz samodzielnie wykonać tych czynności, skontaktuj się z nami, aby Ci pomóc. Dzięki temu możesz również otrzymać kopię Twoich danych osobowych, które posiadamy.
  • Poproś o korektę Twoich danych osobowych, które posiadamy. Masz prawo do poprawienia wszelkich niekompletnych lub niedokładnych informacji, które posiadamy o Tobie.
  • Sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Prawo to istnieje, gdy opieramy się na uzasadnionym interesie jako podstawie prawnej naszego przetwarzania i jest coś w Twojej szczególnej sytuacji, co powoduje, że chcesz sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich danych osobowych na tej podstawie. Masz również prawo sprzeciwić się temu, gdzie przetwarzamy Twoje dane osobowe do celów marketingu bezpośredniego.
  • Poproś o usunięcie swoich danych osobowych. Masz prawo poprosić nas o usunięcie lub usunięcie Danych osobowych, gdy nie ma powodu, abyśmy kontynuowali ich przetwarzanie.
  • Poproś o przeniesienie swoich danych osobowych. Przekażemy Ci lub wybranej przez Ciebie stronie trzeciej Twoje Dane Osobowe w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Należy pamiętać, że to prawo ma zastosowanie tylko do informacji automatycznych, na których użycie pierwotnie wyraziłeś zgodę lub w przypadku których wykorzystaliśmy te informacje do wykonania umowy z Tobą.
  • Wycofaj swoją zgodę. Masz prawo wycofać swoją zgodę na wykorzystanie Twoich Danych Osobowych. Jeśli wycofasz swoją zgodę, możemy nie być w stanie zapewnić Ci dostępu do określonych funkcjonalności Usługi.

Wykonywanie Twoich praw do ochrony danych RODO

Możesz skorzystać ze swoich praw dostępu, sprostowania, anulowania i sprzeciwu, kontaktując się z nami. Pamiętaj, że możemy poprosić Cię o zweryfikowanie Twojej tożsamości przed udzieleniem odpowiedzi na takie prośby. Jeśli złożysz zapytanie, postaramy się jak najszybciej odpowiedzieć.

Masz prawo złożyć skargę do organu ochrony danych w związku z gromadzeniem i wykorzystywaniem przez nas Twoich danych osobowych. Aby uzyskać więcej informacji, jeśli przebywasz w Europejskim Obszarze Gospodarczym (EOG), skontaktuj się z lokalnym organem ochrony danych w EOG.

Prywatność CCPA

Twoje prawa wynikające z CCPA

Zgodnie z niniejszą Polityką prywatności oraz prawem, jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, masz następujące prawa:

  • Prawo do powiadomienia. Musisz zostać odpowiednio powiadomiony, jakie kategorie danych osobowych są gromadzone i do jakich celów są one wykorzystywane.
  • Prawo dostępu / prawo żądania. CCPA zezwala na żądanie i uzyskanie od Firmy informacji dotyczących ujawnienia Twoich Danych Osobowych, które zostały zebrane w ciągu ostatnich 12 miesięcy przez Firmę lub jej spółki zależne stronie trzeciej do celów marketingu bezpośredniego strony trzeciej.
  • Prawo do odmowy sprzedaży danych osobowych. Masz również prawo poprosić Firmę, aby nie sprzedawała Twoich danych osobowych osobom trzecim. Możesz przesłać taką prośbę, odwiedzając naszą sekcję lub stronę internetową „Nie sprzedawaj moich danych osobowych”.
  • Prawo do informacji o Twoich danych osobowych. Masz prawo zażądać i uzyskać od Spółki informacje dotyczące ujawnienia następujących informacji:
  • Kategorie gromadzonych danych osobowych
  • Źródła, z których zebrano Dane Osobowe
  • Biznesowy lub handlowy cel gromadzenia lub sprzedaży danych osobowych
  • Kategorie stron trzecich, którym udostępniamy dane osobowe
  • Konkretne dane osobowe, które zebraliśmy o Tobie
  • Prawo do usunięcia danych osobowych. Masz również prawo zażądać usunięcia swoich danych osobowych, które zostały zebrane w ciągu ostatnich 12 miesięcy.
  • Prawo do niedyskryminacji. Masz prawo do tego, aby nie być dyskryminowanym z powodu wykonywania któregokolwiek z praw Twojego Konsumenta, w tym poprzez:
  • Odmawianie Ci towarów lub usług
  • Pobieranie różnych cen lub stawek za towary lub usługi, w tym stosowanie rabatów lub innych korzyści lub nakładanie kar
  • Zapewnienie Państwu innego poziomu lub jakości towarów lub usług
  • Sugerowanie, że otrzymasz inną cenę lub stawkę za towary lub usługi albo inny poziom lub jakość towarów lub usług.

Wykonywanie praw do ochrony danych CCPA

Aby skorzystać ze swoich praw wynikających z CCPA i jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, możesz wysłać do nas wiadomość e-mail lub zadzwonić lub odwiedzić naszą sekcję lub stronę internetową „Nie sprzedawaj moich danych osobowych”.

Firma bezpłatnie ujawni i dostarczy wymagane informacje w ciągu 45 dni od otrzymania Twojej możliwej do zweryfikowania prośby. Termin dostarczenia wymaganych informacji może zostać jednorazowo przedłużony o dodatkowe 45 dni, gdy jest to uzasadnione i po uprzednim powiadomieniu.

Nie sprzedawaj moich danych osobowych

Nie sprzedajemy danych osobowych. Jednak dostawcy usług, z którymi współpracujemy (na przykład nasi partnerzy reklamowi) mogą korzystać w Usłudze z technologii, która „sprzedaje” dane osobowe zgodnie z definicją zawartą w przepisach CCPA.

Jeśli chcesz zrezygnować z wykorzystywania swoich danych osobowych do celów reklamy opartej na zainteresowaniach i tej potencjalnej sprzedaży zgodnie z przepisami CCPA, możesz to zrobić, postępując zgodnie z poniższymi instrukcjami.

Należy pamiętać, że każda rezygnacja jest specyficzna dla używanej przeglądarki. Może być konieczne zrezygnowanie z każdej przeglądarki, z której korzystasz.

Stronie internetowej

Możesz zrezygnować z otrzymywania reklam, które są spersonalizowane, tak jak są obsługiwane przez naszych Usługodawców, postępując zgodnie z naszymi instrukcjami przedstawionymi w Usłudze:

  • Z naszego banera informacyjnego „Zgoda na pliki cookie”
  • Lub z naszego banera informującego o rezygnacji z CCPA
  • Lub z naszego banera informacyjnego „Nie sprzedawaj moich danych osobowych”
  • Lub z naszego łącza „Nie sprzedawaj moich danych osobowych”

Rezygnacja spowoduje umieszczenie na Twoim komputerze pliku cookie unikalnego dla przeglądarki, której używasz do rezygnacji. Jeśli zmienisz przeglądarkę lub usuniesz pliki cookie zapisane w przeglądarce, będziesz musiał ponownie zrezygnować.

Urządzenia mobilne

Twoje urządzenie mobilne może dać Ci możliwość rezygnacji z wykorzystywania informacji o aplikacjach, z których korzystasz, w celu dostarczania Ci reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań:

  • „Zrezygnuj z reklam opartych na zainteresowaniach” lub „Zrezygnuj z personalizacji reklam” na urządzeniach z Androidem
  • „Ogranicz śledzenie reklam” na urządzeniach z iOS

Możesz również zatrzymać zbieranie informacji o lokalizacji z urządzenia mobilnego, zmieniając preferencje w urządzeniu mobilnym.

Polityka „Nie śledź” zgodnie z wymogami kalifornijskiej ustawy o ochronie prywatności online (CalOPPA)

Nasza usługa nie reaguje na sygnały Do Not Track.

Jednak niektóre witryny internetowe osób trzecich śledzą Twoje działania związane z przeglądaniem. Jeśli odwiedzasz takie strony internetowe, możesz ustawić swoje preferencje w swojej przeglądarce internetowej, aby informować strony, że nie chcesz, aby Twoje dane były śledzone. Możesz włączyć lub wyłączyć DNT, odwiedzając stronę preferencji lub ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Prywatność dzieci

Usługa może zawierać treści odpowiednie dla dzieci w wieku poniżej 13 lat. Jako rodzic powinieneś wiedzieć, że za pośrednictwem Usługi dzieci poniżej 13 roku życia mogą uczestniczyć w działaniach związanych ze zbieraniem lub wykorzystywaniem danych osobowych. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić, że zanim zbierzemy jakiekolwiek dane osobowe od dziecka, rodzic dziecka otrzyma powiadomienie o naszych praktykach dotyczących danych osobowych i wyrazi na nie zgodę.

Możemy również ograniczyć sposób, w jaki zbieramy, wykorzystujemy i przechowujemy niektóre informacje o użytkownikach w wieku od 13 do 18 lat. W niektórych przypadkach oznacza to, że nie będziemy w stanie zapewnić określonych funkcjonalności Usługi tym Użytkownikom. Jeśli musimy polegać na zgodzie jako podstawie prawnej przetwarzania Twoich danych, a Twój kraj wymaga zgody rodzica, możemy wymagać zgody Twojego rodzica, zanim zbierzemy i wykorzystamy te informacje.

Możemy poprosić Użytkownika o zweryfikowanie jego daty urodzenia przed zebraniem od niego jakichkolwiek danych osobowych. Jeśli Użytkownik nie ukończył 13 lat, Usługa zostanie zablokowana lub przekierowana do procesu zgody rodziców.

Informacje zebrane od dzieci poniżej 13 roku życia

Spółka może zbierać i przechowywać trwałe identyfikatory, takie jak pliki cookie lub adresy IP od Dzieci bez zgody rodziców, w celu wspierania wewnętrznego działania Serwisu.

Możemy gromadzić i przechowywać inne dane osobowe dotyczące dzieci, jeśli informacje te zostały przekazane przez dziecko za uprzednią zgodą rodzica lub przez rodzica lub opiekuna dziecka.

Firma może gromadzić i przechowywać następujące rodzaje danych osobowych dotyczących dziecka, które zostały przekazane przez dziecko za uprzednią zgodą rodziców lub przez rodzica lub opiekuna dziecka:

  • Imię i / lub nazwisko
  • Data urodzenia
  • Płeć
  • Poziom oceny
  • Adres e-mail
  • Numer telefonu
  • Imię rodzica lub opiekuna
  • Adres e-mail rodzica lub opiekuna

Więcej szczegółów na temat informacji, które możemy gromadzić, można znaleźć w sekcji „Rodzaje gromadzonych danych” niniejszej Polityki prywatności. Przestrzegamy naszej standardowej Polityki prywatności w zakresie ujawniania danych osobowych zebranych od dzieci i o nich.

Dostęp rodzicielski

Rodzic, który już udzielił Firmie zgody na gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych swojego dziecka, może w dowolnym momencie:

  • Przejrzyj, popraw lub usuń dane osobowe dziecka
  • Zaprzestań dalszego gromadzenia lub wykorzystywania danych osobowych dziecka

Aby złożyć taką prośbę, możesz do nas napisać, korzystając z danych kontaktowych podanych w niniejszej Polityce prywatności.

Twoje prawa stanu Kalifornia do prywatności (ustawa Shine the Light stanu Kalifornia)

Zgodnie z sekcją 1798 kodeksu cywilnego stanu Kalifornia (ustawa California's Shine the Light) mieszkańcy Kalifornii, którzy nawiązali z nami stosunki biznesowe, mogą raz w roku zażądać informacji na temat udostępniania swoich danych osobowych stronom trzecim do celów marketingu bezpośredniego stron trzecich.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji zgodnie z ustawą California Shine the Light i jesteś mieszkańcem Kalifornii, możesz skontaktować się z nami, korzystając z danych kontaktowych podanych poniżej.

Kalifornijskie prawa do prywatności dla nieletnich użytkowników (paragraf 22581 kodeksu biznesowego i zawodowego stanu Kalifornia)

Artykuł 22581 Kodeksu biznesu i zawodów stanu Kalifornia zezwala mieszkańcom Kalifornii poniżej 18 roku życia, którzy są zarejestrowanymi użytkownikami witryn internetowych, usług lub aplikacji, na żądanie i uzyskanie usunięcia treści lub informacji, które opublikowali publicznie.

Aby zażądać usunięcia takich danych, a jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, możesz skontaktować się z nami, korzystając z informacji kontaktowych podanych poniżej, podając adres e-mail powiązany z Twoim kontem.

Pamiętaj, że Twoja prośba nie gwarantuje całkowitego ani kompleksowego usunięcia treści lub informacji zamieszczonych w Internecie oraz że prawo może nie zezwalać lub wymagać usunięcia w pewnych okolicznościach.

Linki do innych witryn internetowych

Nasza usługa może zawierać linki do innych stron internetowych, które nie są przez nas obsługiwane. Jeśli klikniesz link strony trzeciej, zostaniesz przekierowany do witryny tej osoby trzeciej. Zdecydowanie zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności każdej odwiedzanej witryny.

Nie mamy kontroli i nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za zawartość, politykę prywatności lub praktyki jakichkolwiek witryn lub usług stron trzecich.

Zmiany w niniejszej Polityce prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować naszą Politykę prywatności. Powiadomimy Cię o wszelkich zmianach, publikując nową Politykę prywatności na tej stronie.

Poinformujemy Cię o tym za pośrednictwem poczty elektronicznej i / lub wyraźnego powiadomienia w naszej usłudze, zanim zmiana zacznie obowiązywać, i zaktualizujemy datę „ostatniej aktualizacji” u góry niniejszej Polityki prywatności.

Zaleca się okresowe przeglądanie niniejszej Polityki prywatności pod kątem wszelkich zmian. Zmiany w niniejszej Polityce prywatności obowiązują, gdy zostaną opublikowane na tej stronie.

Skontaktuj się z nami

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności, możesz skontaktować się z nami:

Mailowo: [email protected]

Odwiedzając tę stronę w naszej witrynie: https://serverlift.com/why-us/privacy-policy/

Dlaczego nasi klienci polegają na SERVERLIFT

Porozmawiaj ze specjalistą, aby znaleźć odpowiednie rozwiązanie do podnoszenia dla swojego centrum danych.

Pobierz naszą DARMOWĄ białą księgę „Kupowanie urządzenia do podnoszenia centrum danych”

Twoje centrum danych ma kluczowe znaczenie dla misji, a przestoje mogą oznaczać dziesiątki tysięcy wściekłych klientów i miliony strat. Nasz bezpłatny przewodnik pomaga zidentyfikować odpowiednie narzędzia do skutecznego unikania przestojów jako menedżer centrum danych.

Kupno-A-Data-Center-Lifting-Device-Cover

wprowadź poniższe informacje, aby pobrać oficjalny dokument

Zakup urządzenia do podnoszenia centrum danych

Uzyskaj najnowsze informacje

Szanujemy Twoją prywatność i nigdy nie będziemy sprzedawać, wynajmować, wynajmować ani przekazywać twoich informacji stronom trzecim, ani też nie będziemy wysyłać Ci niechcianych wiadomości e-mail.

wprowadź poniższe informacje, aby pobrać oficjalny dokument

Przewodnik po migracji centrum danych

wprowadź poniższe informacje, aby pobrać oficjalny dokument

Przewodnik bezpieczeństwa centrum danych

wprowadź poniższe informacje, aby pobrać oficjalny dokument

Najlepsze praktyki dotyczące przenoszenia działu IT w Data Center

wprowadź poniższe informacje, aby pobrać oficjalny dokument

Najlepsze praktyki obsługi urządzeń w centrach danych

wprowadź poniższe informacje, aby pobrać oficjalny dokument

plan działania na rzecz konsolidacji centrów danych