Søk
Close this search box.

DELE

DELE

DELE

Effektivitet for strømforbruk (PUE)

Din Effektivitet for strømforbruk (PUE)

I 2007 publiserte The Green Grid sin aller første vitenbok om energieffektivitet i datasentre. "Green Grid Metrics: Describing Data Center Power Efficiency" foreslo bruk av Effektivitet for strømforbruk (PUE) og Datacenter Efficiency (DCE), nå datasenterinfrastruktureffektivitet (DCiE), som et middel for å gjøre datasenteroperatører i stand til raskt å estimere energieffektiviteten til deres datasentre, sammenligne resultatene mot andre datasentre og avgjøre om noen energieffektive forbedringer kan gjøres. Siden 2007 har PUE blitt massivt adoptert av datasenterindustrien og brukes nå som en standard for måling av strømforbruk. Ifølge Uptime Institute, har det typiske datasenteret en gjennomsnittlig PUE på 2,5, og estimerer at de fleste anlegg kan oppnå 1,6 PUE hvis de er mest effektive datasenterutstyr og beste praksis ble på plass.

Selv om PUE kraftig har økt effektiviteten til datasentre og gjort industrien mer proaktiv innen grønn energipraksis, ser det ut til at PUE i det siste er mer tall å sprenge for media og deretter en faktisk redegjørelse for den totale energiforbruket i et datasenter. Daglig blir industrien bombardert med "mitt nye datasenterets PUE is one-dot-x" -rapporter, men ærlig talt er det ingen som bryr seg lenger. Ikke lenger er PUE en reell beretning om energieffektivitet, men mer et fabrikert nummer som gir deg skryterett i noen dager før det neste nyeste, laveste PUE blir kunngjort.

Som jeg sa ovenfor, skal PUE gi deg en redegjørelse for hva det totale energiforbruket i datasenteret er. Men med trenden mot å ikke inkludere kommunikasjonssystemer, sikkerhetssystemer utenfor belysning, lunsjrom, toaletter, brannslukking, nødbelysning, i utgangspunktet alt som mates fra en energikilde, inn i det nummeret, er PUE egentlig bare en fabrikasjon som hjelper deg med å se ut du har den laveste PUE på planeten. I hovedsak er det næringens popularitetskonkurranse, din PUE kan hjelpe deg med å vinne Prom Queen.

Så fint som PUE-nummeret ditt kan se ut, så lavt og fantastisk som det kan høres ut, og hvor populært du tror det vil gjøre deg, bare du vet om det virkelig er en 'ekte' PUE. Hvis du er villig til å innrømme (selv om det bare er for deg selv og du aldri snakker om det igjen ...) hva ditt faktiske totale datasenterforbruk er, så kan du begynne å styre energiforbruket riktig i datasenteret ditt. Med det sanne lille antallet kan du begynne å utvikle en forståelse av IT-ytelsen per watt og omfavne nøyaktige brukshastigheter, bitrafikk, lagring, arbeidsbelastning og klokkesyklus. Når alt er sagt og gjort, er det virkelig viktig din oppetid, din evne til å oppfylle eller overgå dine SLA og IT-behov, og oppfylle dine energimål.

Så ja, PUE er flott. Det kan øke effektiviteten og bidra til å øke IT-ytelsen per watt per dag. Gå videre og fabriker nummeret ditt litt hvis du virkelig vil være "quarterback" for datasenterindustrien for dagen, men gjør alle en tjeneste, og vær så snill å rope det fra taket med en rapport til The Green Grid eller EPA. Jeg er sikker på at du kan fortelle når jeg sier, vi blir alle litt lei av de konstante nyhetssprengningene og PUE-støy som tetter til Google-varslene våre. Spar oss "one-dot-x" -overskriftene som flaskehalser e-postkontiene våre daglig og bare rapporterer det på riktig sted.

Kan jeg foreslå at vi kanskje alle skal prøve å huske hvorfor datasentre ble bygget i utgangspunktet? Jeg kan garantere at ledelsen til ethvert bedriftsdatasenter sannsynligvis er mer opptatt av tilgjengelighet og IT-ytelse, enn et PUE-nummer som vil få dem til å se "kule" ut, fordi den fiktive PUE ikke er det som driver opp fortjeneste og kvartalsrapporter. På slutten av dagen kan det oppsummeres av dette perspektivet fra Steve Hassell, president for Avocent, når han snakket om å drive datasentre: "Jeg kan bli ropt på effektivitet, men jeg vil bli sparket på grunn av tilgjengelighet."

 

Anbefalte innlegg

Teknisk løft

The 7 Top Data Center Trends for 2024

Data centers play a crucial role in allowing enterprises to process, access, and store mission-critical data for their daily operations. As the world sees

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets migrasjonsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets sikkerhetsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for å flytte IT-avdelingen i datasenteret

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for håndtering av datasenterutstyr

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Handlingsplan for handlingsplan for datasenterkonsolidering

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Kjøpe en datasenter-løfteenhet