Søk
Close this search box.

DELE

DELE

DELE

Effektivisering av datasenteret: Trender for IT-infrastruktur

Utfordringene for IT-driftsteamene vokser. En av måtene mange datasenterledere prøver å håndtere disse IT-infrastrukturkampene er effektivisering DC-miljøet.

Teamet ditt kan sikte mot eliminering av overflødige filer eller data, forbedring av dataintegritet eller sikkerhet, eller redusere vedlikeholds- og driftskostnader. Alle tre gir mening. I dette blogginnlegget vil vi gjennomgå de viktigste datasentretrendene for effektivisering av ditt unike DC-miljø.

Intet datasenter er det samme

Det er ikke noe "typisk" datasenter, sier Phil Isaak av Isaak Technologies, og hver plass er unik. Han bemerker: "Klienter har forskjellige typer maskinvare, forskjellige blandinger av maskinvare, og det påvirker utformingen av et datasenter."

Det er derfor ingen typisk løsning for følgende problemer:

  • virtualisering
  • Slipper IT-budsjetter
  • Prosessautomatisering

Isaak sier det er viktig å stille noen vanlige spørsmål før du vurderer en endring: “Hva er prosjektkravene? Hva er den beste løsningen for den aktuelle klienten, basert på deres spesifikke datasenterbehov. . . og driftspraksis og budsjett? Det er klart at budsjettet er en viktig vurdering. ” Ofte fører budsjetthensyn i forbindelse med problemstillingene ovenfor over en klient til effektiviseringsalternativene nedenfor.

Flytter til skyen

Som du vet, overgang til Sky har blitt et populært valg de siste årene, spesielt for et selskap med budsjettmessige bekymringer. Vanligvis innebærer det reduksjon av din egen IT-avdeling for å flytte deler av eller hele ditt eksisterende datalagringsbehov til en tredjepartsleverandør.

Til tross for skyens popularitet, velger mange bedriftsledere å beholde litt infrastruktur internt og bruke en hybrid tilnærming. Isaak ser en rekke strategier i sitt konsultasjonsarbeid: “Hva er nivået av pålitelighet og overflødighet de trenger, på en kostnadseffektiv måte? Igjen kommer det hele ned på kostnadene. Hva er kostnaden for tjenesten kontra risikoen for påliteligheten til tjenesten? ”

The Edge Data Center

En annen “trend” datasenterstrategi er etablering av “edge” datasentre. Interessant nok edge datasenter har blitt populært som et direkte resultat av skyen. Microservice-arkitekturer gjør det mulig å effektivisere når en viss del av en virksomhets applikasjoner flyttes til kanten av nettverket.

Tom Bittman skriver at smidigheten oppnådd av skyen bare er begrenset av to fysiske begrensninger: "vekt" på dataene, og lysets hastighet. I kontrast flytter et kortsdatasenter behandlingen tilbake nærmere sluttbrukeren og eliminerer latenstid. Kanten DC-trenden betyr også en betydelig økning i antall datasentre.

Spesielt foretaksbedrifter ser på kanten for å avgjøre om det passer godt. I bedriftsverdenen, sier Isaak, er en fordel DC enten en sikkerhetskopi til et upålitelig stort nettverk, eller det løser de høye kostnadene for et stort nettverk. Opprinnelig brukt hovedsakelig av globale innholdsleverandører og telekommunikasjonsselskaper. Effekten er nå sprer seg.

Mikrodatasentre

Som krusninger i et tjern, skaper kantmarkedet ny etterspørsel etter mikrodatasenteret. Som navnet indikerer, er et mikrodatasenter lite og vanligvis inneholdt et frittstående rack, komplett med kjøling, sikkerhet og en uforstyrrende strømforsyning. Dette modulære serversystemet kan sendes og installeres ferdig montert.

Racksystemet som brukes i et mikrodatasenter minimerer det fysiske fotavtrykket og skaper en mer miljøvennlig innstilling for datalagring og -behandling. Det gjør imidlertid mye mer enn bare å eliminere kabelen. Én Florida leverandør av løsninger asserts that companies looking for fast growth are opting to move to the cloud, but businesses experiencing steady growth are often opting for edge and micro data center solutions. 

Det miljøbevisste valget

IT er også i forkant med å skape mer miljøvennlige alternativer innen design av IT-infrastruktur. Dette er en endring forårsaket av et ønske om å gjøre det rette, og av kostnadsbesparelsene som er involvert.

Energikostnader har eksplodert for datasentre. "De er energi svin," sier Isaak. Han sier at han for eksempel er overrasket over antall datasentre som fortsatt kjører på 70 ℉. "Det overrasker meg fordi det er en så enkel driftsendring - [alt det krever er] å øke temperaturene sakte [og ikke drastisk], og se om det er noen endring i ytelse eller pålitelighet."

Forbedringer i teknologien kan tillate datasentret å krympe, men strøm- og kjøleproblemer forblir ofte de samme. Å gå "grønt" er en effektiviserende taktikk med stor innvirkning for DC. "De har alltid vært gode kandidater for å implementere nyere, grønnere teknologier," sier Isaak. "Tilbakebetalingen er mye raskere enn hvis du implementerte den samme teknologien i et detaljhandels- eller kontorlokale et sted, eller i noen annen type bygning."

Hva er neste for datasenteret?

Hva er fremover i 2018 og utover? Isaak sier operatører av datasenter vil føle mer press i takt med at forventningene til tjenesten stiger for IT-grupper. De fleste vil velge hybridtilnærming, blanding av sky og tradisjonelle DC for å finne en passende blanding basert på virksomhetens eller selskapets toleranse for risiko.

Andre trender som vil bidra til datastrømlinjeforming:

  • Utstyr med høyere tetthet
  • Væskekjøling
  • Høyere stativer
  • Forkonfigurerte stativer
  • Oppsett / driftsprosedyrer

Det fysiske fotavtrykket til servere og annet utstyr vil fortsette å synke. Væskekjøling utvikler seg raskt, og den brukes først og fremst til å avkjøle brikkelagene i serverne. Høyere stativer (godt over 42U) og forhåndskonfigurerte stativer er alternativer. Isaak ser flere IT-ledere som utforsker for å spare plass, gå grønt og automatisere prosesser hvis et selskap er opptatt med å distribuere DC-er over hele kloden.

Det strømlinjeformede datasenteret

Å gjøre mer med mindre er ikke et originalt konsept for datasenteret, men det forverres nå av samtaler om optimal databehandling med svekket geografisk rom. Server rackkomponenter blir mindre, men de inneholder fortsatt den samme eller større datakraften, og det må fremdeles holdes kjølig og organisert.

Kombinert med lavere IT-budsjetter og bekymringer for en oppvarmende planet blir datasenteret smartere, ikke større. Isaak sier at dette er utfordringen: "Å identifisere den beste måten å konfigurere alle applikasjonene våre, all maskinvaren vår, nettverket og deretter den fysiske infrastrukturen for å støtte det."

Å spare penger og spare kloden er bare to av de mer praktiske fordelene med effektivisering av datasenter og IT-driftsmiljøer. Vi fortsetter å bevege oss jevnlig mot en dynamisk, skalerbar likestrøm med evner langt utenfor det tradisjonelle sølvområdet.

Anbefalte innlegg

Teknisk løft

The 7 Top Data Center Trends for 2024

Data centers play a crucial role in allowing enterprises to process, access, and store mission-critical data for their daily operations. As the world sees

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets migrasjonsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets sikkerhetsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for å flytte IT-avdelingen i datasenteret

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for håndtering av datasenterutstyr

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Handlingsplan for handlingsplan for datasenterkonsolidering

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Kjøpe en datasenter-løfteenhet