Søk
Close this search box.

DELE

DELE

DELE

Modulært datasenter-design, mer enn bare en trend?

Modulært datasenter Design:

Det er mer enn fem år siden avdukingen av Suns Blackbox datasenter og modulære design blir mer synonyme i bransjen og med høy ytelse og cloud computing. Å kjøre servere i fraktcontainere ble opprinnelig sett på som et nisjespill av mange i datasenterbransjen, begrenset til mobilkrav, midlertidig kapasitet eller nye design som cloud computing-fasiliteter. Men med bedriftsbrukere som: HP, Dells Data Center Solutions Group og eBay, har offentlig kunngjort en adopsjon av modul datasenterdesign i deres datasentre, har det blitt bekreftet at dette definitivt er mer enn bare en trend. Med den enorme veksten i datasenterbransjen og et stort press mot kostnadseffektiv planlegging og drift, forventes modulær design å bli et levedyktig alternativ for utvidelse og nybygg.

 

Ideen om modulære datasenterutforminger har utviklet seg fra det grunnleggende premisset om å bruke en ISO-standard for en fraktcontainer og tilpasse den for å imøtekomme datasenterinfrastruktur. Hvis det er utformet på riktig måte, kan ekstreme nivåer av ytelse oppnås i datasentre ved bruk av en jevn designteknikk, og kapitalkostnadene kan reduseres ved å standardisere komponenter, konstruksjon og forsyningskjeden. I løpet av de siste årene har den modulære designtilnærmingen siden delt seg i to retninger. Mens noen leverandører har fokusert på den generelle utformingen av en komplett datasenterløsninger (f.eks. HP FlexDC og i / os datasystemer i / o Anywhere), andre har flyttet det modulære datasenterdesignkonseptet ned til rack- eller radnivå (f.eks. APC InfraStruxure eller Emerson SmartAisle).

Så hva er det potensielle markedet? En august 2011 undersøkelse av Datasenterkunnskap lesere fant at 35% for øyeblikket enten bruker modulære produkter eller evaluerer dem med et øye for å ta i bruk teknologien i løpet av de neste 12 til 24 månedene. Slik brøt det sammen:

  • Implementering av modulære datasentre stort sett: 7%
  • Implementering selektivt: 10%
  • Modulære datasentre i testing og utvikling: 7%
  • Planlegger å implementere i løpet av de neste 12 månedene: 3%
  • Planlegger å implementere om 12-24 måneder: 7%
  • Ingen planer for modulære datasentre: 65%

HP bemerket en projeksjon av IDC-analytikeren, Michelle Bailey, som uttalte modulære distribusjoner vil øke fra 144 enheter i år til omtrent 220 enheter i 2012; en stor økning når man vurderer næringene, vanligvis treg, omfavne nye teknologier.

"Dagens datasenter er foreldet når man tar hensyn til modularitet og den raske modningen av dette markedet," sa Jason Schafer, forskningssjef i Tier1 Research. "Hvis eiere og operatører av datasentre ikke minst utforsker og vurderer modulkomponenter som et middel for utvidelser av datasentre og nybygg, setter de seg selv til en betydelig ulempe med hensyn til skalerbarhet, kostnader og muligens vedlikeholdssynspunkt."

Nivå 1, som mange i bransjen, var opprinnelig skeptisk til modulær design. Men det er ikke alene blant ledende analytikerfirmaer å tro at modulær design har en plass ved bordet. David Cappuccio, forskningssjef for infrastrukturteamet i Gartner, diskuterte den økende appellen til modulær design.

"Når du planlegger vekst i datasenteret, er det viktig at alle alternativer blir gjennomgått," sa Cappuccio i fjor. "Nyere modulære designteknikker og containerbaserte løsninger bør være en kritisk del av analysen din. Når de brukes på riktig måte, kan de løse spesifikke problemer, samtidig som de reduserer kapitalkostnadene og tiden det tar å implementere ny kapasitet. ”

Interessant nok vil design av modulært datasenter også være et samlingspunkt på Uptime Symposium i 2012 i mai. I fjor ansatt Uptime Institute Professional Services-enheten en veteran fra HPs modulprogram, Debbie Seidman, som sin nye direktør for tekniske tjenester. Hun skal administrere Uptime Institute sin leveranse av design- og facilitetsnivåsertifiseringer over hele verden.

"Jeg tror ikke vi vil se hele datasentermarkedet gå modulært," sa Seidman. “Den er tilpasningsdyktig, kompakt og kan være rimeligere i forkantskostnader. Men du kan ikke bare koble disse tingene til; må du sørge for at infrastrukturen er på plass. ”

Så det virker som om bedriftsbrukere omfavner det, Uptime som gjør det til et samlingspunkt på sitt 2012-symposium, og industrien begynner å tilpasse seg ideen, modulbaserte datasentre kanskje bare er bølgen i fremtidens effektive datasenter.

Anbefalte innlegg

Teknisk løft

The 7 Top Data Center Trends for 2024

Data centers play a crucial role in allowing enterprises to process, access, and store mission-critical data for their daily operations. As the world sees

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets migrasjonsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets sikkerhetsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for å flytte IT-avdelingen i datasenteret

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for håndtering av datasenterutstyr

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Handlingsplan for handlingsplan for datasenterkonsolidering

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Kjøpe en datasenter-løfteenhet