Søk
Close this search box.

DELE

DELE

DELE

Ledende serverbevegelser med fullt lastede stativer / skap

Nylig kom jeg over et forumspørsmål der jeg ba om en god måte å flytte et fullt befolket serverstativ eller kabinett. Kort fortalt virker det som en god idé, gitt vekten og vanskeligheten med å flytte store, individuelle servere. Mange IT-personer forteller meg at deres teknikere utfører et serverflytt ved å ta ut de fleste komponentene fra hver server før de kan fjerne det fra stativet, for så å flytte hver del og sette sammen alt når skapet er på plass.

Sannheten er at med mindre skapene dine er bygget for mobilitet (og ofte selv om de er) for å flytte en fullstendig befolket, er sjelden sjelden en god idé.

Gaffelheiser er designet for å flytte godt pakket gods på en pall. Jeg har sett datasentre hvis skap er på skids eller paller, og hvis dette er slik dine er designet, er det tydelig at du allerede har et system for å flytte hele skap. Vanligvis har disse datasentrene veldig stor gangplass eller er i Pods. For resten av oss, la gaffeltrucken ligge til lastebryggen. , Det har ikke noe sted å flytte dyrt, skjørt IT-utstyr.

La oss først vurdere at de fleste stativer og skap ikke har hjul og bruker små ben for å støtte dem. Selv om du er sterk nok til å støtte et skap når alle fire ben er på bakken, når du vipper et skap og legger vekten på to ben, øker du ikke bare poengbelastningen, men trekker også de tynne benene i en vinkel de ikke var designet for å få dem til å bøye eller gå i stykker. De fleste stativer og skap er ganske enkelt ikke laget for å flyttes når de er befolket.

Noen nyere stativsystemer er designet for å være mobile med utstyr installert, selv om vanskeligheter med overfylte gangar kan føre deg i en situasjon som er vanskelig å overvinne, men selv bevegelige skap kan være problematiske i en tett gangkonfigurasjon. De fleste er vanskelige å bevege seg over hevede gulv, og trange kryss kan føre til at alt stoppes.

Det er en enklere måte å migrere eiendeler på.

De fleste trekk faller innenfor tre områder:

Migrasjon til et nytt kabinett eller datasenter

Konsolidering av eiendeler til et mindre fotavtrykk eller et nytt anlegg

Har et nytt rack / skap for ny utrulling

  • Hvis du har ansatt en effektivitetskonsulent, må du sørge for at du gir beskjed om den nye konfigurasjonen før du flytter noe. I tilfeller der det er laget en effektivitetsmodell, kan selv den minste endring endre finbalansen mellom plass, kjøling og kraft.
  • Merk alle kablene og hvert utstyrsutstyr hvis du ikke allerede har gjort det. Trenden i dag er å bruke fargekodede kabler, men uansett hvilken metode du bruker, må du alltid kartlegge oppsettet ditt før du fjerner noe. Hvis du brukte Visio eller annen programvare for å designe konfigurasjonen din, må du sørge for at du inkluderer noen avhengigheter av det skapet for å sikre at du ikke er kritisk til en annen del av systemet ditt. Hold det designskjemaet i nærheten til enhver tid for referanse.
  • Forsikre deg om at du har speilet strømkravene dine. Hvis du for eksempel bruker 16A på et skap, må du sørge for at skapet du flytter til er 16A.
  • Katalogiser hvert maskinvare og den nøyaktige plasseringen i skapet. Tallene på monteringsskinnene i stativet hjelper deg å identifisere disse stedene. De færreste ting er mer frustrerende enn å få et kabinett nesten fullt, bare for å innse at du har kort plass og at du må begynne på nytt.
  • Merk monteringsskinnene dine. Selv om skinner ofte ser like ut, er de kanskje ikke, og som vi vet, er disse laget for hvert utstyr. Husk å merke hvilket utstyr som skinnen stemmer overens med.
  • Bruk en Data Center Infrastructure Handling (DCIH) -løsning for å fjerne alle komponentene fra serverracks før du flytter og installerer på nytt når racket er på plass. Forsikre deg om at alle løfteinnretninger du bruker er sertifisert for datasenterbruk.
  • Dette er et godt tidspunkt å omorganisere eventuelle kabler eller strømforsyninger om nødvendig. Dette betyr også at det er et godt tidspunkt å fjerne de ubrukte kablene som noen etterlot seg.
  • Racks med hjul skal flyttes tomme mens du skyver så lavt på stativet som mulig for å unngå å tippe. Å fjerne dører og sider på et skap kan gjøre det mindre stabilt, men det kan også redusere vekten. Eksperimenter for å se hvilke som fungerer best for dine behov.
  • Rengjør kabinettet grundig innvendig og utvendig for å fjerne støv, og dobbeltsjekke for å sikre at ingen skinner er bøyd og er festet ordentlig. Dette er et godt tidspunkt å erstatte glideskinner som har blitt skadet.
  • Enten du fremdeles kabler under gulvet eller bruker faste spor, ta det ekstra trinnet og fjern de gamle kablene.
  • Hvis du har et iscenesatt rom eller et laboratorium å jobbe i, flytter du maskinvaren dit først og lar maskinvaren teknikere rydde opp alt mens du bytter ut alle slitte komponenter som vifter. Mens de gjør det, flytter du skapet og driver kraften.

Årsaker til ikke å flytte serverreoler når de er fulladet:

  • Serverrekken kan kollapse, bøye eller falle og skade personell eller skade utstyr.
  • Skinnene kan bli bøyde og gjøre dem ubrukelige (bøyde skinner er vanskelige, om ikke umulige, å reparere)
  • De fleste serverreoler, hjul, bolter, monteringsvare, osv. Er ikke klassifisert for bevegelse, og selv om det er skap designet for dette, er det tvilsomt at du bruker disse, siden de er svært spesialiserte.
  • Hevede gulv har kanskje ikke poengbelastningskapasitet når du reduserer vektfordelingen fra mange bevegelige enheter, for eksempel en lastebil.
  • Hevede gulv og merdterskler trenger hjul som er større enn de fleste hjul for å trygt rulle over dem.
  • Og mest av alt, forstå grunnen til at du vil flytte hele skapet, og at du kanskje vurderer på nytt. Er det slik at du ikke kan fjerne skapet, eller er det at du tror det kan være en besparelse i tid. Det meste av tiden vi har snakket med datasenter-teknikere, er det vanligvis bare en tidsbesparelse. Husk at en ServerLIFT er den beste og mest konsekvent pålitelige tidsbespareren du har for dette.

Noen sitater å vurdere (fra Dell servere - Flytte et serverstativ):

MrTom (Programmerer)

“Fjern absolutt alt! Jeg dyttet en rack ned et kabelhull en gang, og det var skummelt nok, og det ble bare vippet noen grader over (jeg prøvde ikke engang å flytte det). Høres ut som en god måte å kaste bort en ukes arbeid uansett;) ”

Kunne han spart litt tid og tung løft ved å bruke SL-500X ServerLIFT?

Anbefalte innlegg

Teknisk løft

The 7 Top Data Center Trends for 2024

Data centers play a crucial role in allowing enterprises to process, access, and store mission-critical data for their daily operations. As the world sees

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets migrasjonsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Datasenterets sikkerhetsveiledning

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for å flytte IT-avdelingen i datasenteret

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Beste praksis for håndtering av datasenterutstyr

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Handlingsplan for handlingsplan for datasenterkonsolidering

legg inn informasjonen nedenfor for å laste ned whitepaper

Kjøpe en datasenter-løfteenhet